DiverseTehnologie

Ziua Pamantului 2014

Daca esti o persoana care are grija de mediul inconjurator si esti un mare fan al fotografiilor de gen selfie, sunt mari sansele sa te regasesti intr-o fotografie a celor de la NASA. Daca nu stiai sau nu ai auzit pe data de 22 aprilie 2014 a fost Ziua Pamantului, zi in care majoritatea celor care au grija de mediul inconjurator au incercat sa renunte la obicieiurile lor zilnice. Obiceruri care duceau la poluarea voluntara sau involuntara a globului, fie ca era vorba de a nu aprinde TV-ul, PC-ul in acea zi sau fie ca decideai sa mergi cu mijlocul de transport in comun sau cu bicicleta la serviciu in detrimentul masinii proprii.

Cei de la NASA au indemnat toata persoanele care aveau de gand sa participe la un astfel de concurs sa realizeze o fotografie de tip selfie pe care sa o posteze mai apoi pe un site de socializare precum Facebook, Google+, Flickr, Instagram sau Twitter. Au fost realizate mai bine 50 000 de fotografii in acest scop. Fotografiile au venit din toate colturile globului chiar si de pe continentul Antarctica. Au fost in total 113 tari si regiuni din care s-au colectat fotografii. Din cele 50 000 de fotografii realizate au fost selectate un numar de 36 422 care au fost folosite la realizarea unei mega imagini. Mai bine zis un mega selfie, care a luat forma si imaginea Globului. Fotografiile au fost sortate si au fost lipite folosind un program numi Visible Infrared Imaging Radiometer Suite.

Chiar daca numarul fotografiilor a fost unul impresionant, acestea nu au fost pozitionate pe glob in functie de locatia din care au fost trimise. Fotografia finala are o dimensiune de 3.2 gigapixeli si poate fi vizualizata pe site-ul GigaPan. Daca ai realizat o astfel de fotografie probabil ca te vei regasi si tu in imaginea finala a celor de la NASA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *