Casa si gradina

Sfaturi pentru prelungirea duratei de viata a masinii de tuns iarba

 

Incet, incet, primavara isi intra in drepturi. Cei ce locuiesc la casa se pot declara acum norocosi – activitatile din curte ii pot tine departe de problemele provocate de noul coronavirus. Chiar si cateva clipe de liniste pot face multe – grjile sunt prea mari acum, iar autoizolarea ne face sa ne gandim continuu la ele.

Cum decurge o zi intr-o curte in aceste zile? Avand in vedere ca temperaturile sunt in continue crestere, oamenii au inceput sa roiasca prin curti ca niste albine. Unii se vor ocupa de gradina, altii de gazon – mai pe scurt, fiecare are cate ceva de facut acum.

Masina de tuns iarba – extrem de utila in viitorul apropiat

Nu in toate zonele iarba a atins o lungime optima pentru a putea fi taiata – depinde de clima, sol si asa mai departe. Insa, in viitorul apropiat fiecare dintre noi va avea nevoie de o masina de tuns iarba pentru ca spatiul verde din jurul casei sa arate exemplar.

Intreg acest proces de cosmetizare a gazonului este deseori plictisitor – recipientul de colectare a ierbii, in cazul in care nu dispune de tocator, se va umple rapid, ceea ce inseamna ca trebuie golit destul de repede.

In afara de acest lucru – oare exista un set de reguli ce trebuie neaparat aplicat pentru ca masina de tuns sa se mentina ca noua? Normal ca da! In cele ce urmeaza iti voi vorbi doar de cateva dintre ele, urmand ca pe celelalte sa le afli tu documentandu-te. Bineinteles, daca ai nevoie de o masina de tuns, recomandarea mea pentru tine este Bricolaj Market – echipa de experti iti poate oferi si mai multe sfaturi in ceea ce priveste intretinerea corecta a masinii de tuns.

Revenind la ale noastre, de fiecare data dupa ce folosesti masina de tuns iarba trebuie sa o cureti. In primul rand, cutitele trebuie curatate – ai nevoie in acest sens de niste manusi speciale pentru a evita orice pericol de accidentare.

Incepe cu rezervorul masinii de tuns iarba – goleste-l in primul rand. Masina de tuns va trebui intoarsa invers pentru a putea ajunge la cutite, deci daca nu il golesti risti ca intreg combustibilul sa se scurga.

Utilizeaza un furtun pentru a clati cutitele, asta inainte de a te asigura ca masina nu se afla sub tensiune electrica. Scoate, pentru siguranta ta, fisa bujiei din bujie – acest lucru te asigura ca masina nu va porni accidental in timp ce cureti cutitele. Depinde de ce tip de masina de tuns ai – la unele trebuie sa desfaci caroseria pentru a ajunge la fisa bujiei, la altele trebuie doar sa tragi fisa in sus.

Foloseste apa din abundenta pentru a indeparta toate resturile de iarba de pe cutite si carcasa. In timp, daca nu faci acest lucru, iarba se va intari, maruntita fiind, iar cutitele nu vor mai taia cu aceeasi eficienta, cum nici motorasul nu va functiona la fel de bine daca resturile de iarba il inconjoara.

Te invit sa accesezi bricolajmarket.ro daca ai nevoie de o masina de tuns iarba sau pur si simplu de accesorii pentru aceasta. Nu uita – expertii te pot ajuta cu sfaturi in ceea ce priveste alegerile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *