Tehnologie

Scurt ghid in alegerea caloriferului potrivit

Te gandesti sa iti renovezi casa ori apartamentul? Acum ai tot timpul sa te informezi!

In perioada aceasta grea, in care se incearca stoparea raspandirii coronavirusului, autoizolarea este cea mai buna solutie. Cand toate posturile tv, toate ziarele si tot mediul online nu promoveaza decat stiri in legatura cu acest virus, este necesar sa incerci sa te deconectezi, accesand si cautand fel si fel de informatii in legatura cu alte subiecte.

Dupa cum am mai precizat, timpul este acum de partea ta. In cazul in care te gandesti la o renovare dupa ce va trece aceasta perioada nefasta, este bine sa fii bine informat pana atunci.

Atunci cand urmeaza sa faci o renovare, de obicei schimbi cam tot: culoarea peretilor, mobilier, calorifere, decoratiuni si altele. In cazul in care si schimbarea caloriferelor este pe lista ta de dorinte, iata ce ar trebui sa stii despre acestea!

Ce este caloriferul de fapt? Caloriferul este o instalatie de incalzire cu aer cald, apa calda sau aburi. Acesta este practic elementul central dintr-o incalzire ce face schimbul de caldura intre agentul termic si aer.

Poate la prima vedere pare usor, dar in alegerea unui calorifer potrivit ar fi bine sa tii cont de cateva aspecte. In primul rand, stiai ca exista mai multe tipuri de calorifere? In functie de tipul caloriferului ales, poti obtine o rezistenta mai mare, durabilitate in timp sau un transfer termic mai eficient.

Tipuri de calorifere

Ce fel de calorifere exista? Daca e sa le enumeram, ar fi de mentionat aici caloriferele din aluminiu (inalte sau clasice), caloriferele din otel (tubulare sau panou), calorifere din fonta, calorifere decorative, calorifere electrice sau calorifere de baie folosite pentru sustinerea prosoapelor.

Unul dintre cele mai eficiente tipuri de calorifere care au existat vreodata sunt cele din fonta. Desi nu au un design deosebit, aceastea au posibilitatea de a incalzi spatii mari. Ca si durata de viata, putem spune ca acestea rezista pana la 30 de ani si sunt extrem de rezistente impotriva socurilor, a loviturilor si a coroziunii.

Caloriferele din aluminiu au doua avantaje mari: se incalzesc mai repede si consuma mai putin combustibil. Pe langa acestea, mai sunt si alte avantaje pe care le au, cum ar fi rezista mult in timp, materialul lor usor face ca acestea sa fie usor de manevrat si au un design modern, drept pentru care le poti incadra in orice tip de amenajare.

Shop Einstal este magazinul online ce iti ofera o gama variata de calorifere din aluminiu, de unde il poti alege pe cel potrivit pentru camera ta, in functie de dimensiuni. Avand o experienta de 15 ani in domeniul instalatiilor termice si sanitare, Shop Einstal pune accent pe calitatea produselor comercializate si, automat, pe satisfacerea nevoilor si cerintelor clientilor.

Caloriferele din otel sunt cele mai folosite la ora actuala deoarece sunt foarte usor de transportat si de montat. Din punct de vedere al costurilor, sunt printre cele mai ieftine. Alte avantaje de mentionat ar mai fi: suporta temperaturi mari de incalzire chiar si pana la 100 de grade Celsius, se incalzesc repede si sunt disponibile intr-o gama larga de modele.

Tot in cadrul magazinului Shop Einstal vei gasi si acest tip de calorifere, alaturi de cele electrice si cele de baie. Nu trebuie decat sa accesezi site-ul oficial, plasezi comanda si un curier o va aduce direct la tine acasa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *